GRAMMYLOU

Grammylou werd opgericht in 2012 door Monica Knaapen en Ralph Schraven. Monica speelde eerder in het folk / americana duo Blackberry Blossom, terwijl rootsrocker Ralph de podia kaalschuurde als leadgitarist in zijn band Mufkin Tass. Hun gezamenlijke voorliefde voor Rootsrock en Americana bracht hen samen in Grammylou. De band neemt je mee op een roadtrip door het soms dorre, dan weer vruchtbare amerikaanse landschap.

De bandnaam is een eerbetoon aan hun vroegste inspiratiebronnen Gram Parsons en Emmylou Harris. Vergezeld door bassist Luc, hammondspeler Frankie Vee en drummer Hans, brengt Grammylou muziek die diep geworteld is in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden, waar de rock zich kruist met country, met verhalen over gebroken harten, de zoektocht naar ware liefde, veel drank en hier en daar een moord.

Geïnspireerd door het geluid van de late sixties, vroege seventies, doet de sound soms denken aan de Stones in hun Sticky Fingers-periode, Steve Earle, of Robert Plant en Allison Krauss. In 2018 heeft Grammylou haar eerste EP uitgebracht, toepasselijk getiteld EP1, waarop 4 songs staan die een goed beeld geven van wat men live van de band mag verwachten.

 

Grammylou is:

Ralph Schraven
vocals / guitar


Monica Knaapen
vocals / guitar

Frankie Vee
hammond B3 / piano

Luc Broers
bass / backing vocals

Hans Raaijmakers
drums / percussion