Cosmic Cowboy (a tribute to Gram Parsons)

Terwijl we werken aan het album met ons eigen repertoire, een onverwachte tussendoor-release:

Grammylou brengt een nieuwe EP uit, getiteld ‘Cosmic Cowboy’.
Het is ons eerbetoon aan Gram Parsons, precies 50 jaar na zijn overlijden.

Een paar maanden geleden kreeg ik het idee om een akoestisch arrangement te maken van ‘Hickory Wind’. Dat pakte goed uit, dus we hebben het gelijk opgenomen.
Toen we bezig waren met een drum opnamesessie voor wat andere liedjes, hebben we gelijk nóg 4 andere liedjes uit het Gram Parsons repertoire opgenomen.

Het was inspirerend om éven aan wat anders te werken. De opnames van het Parsons materiaal ging vrij vlot en het resultaat bleek meer dan moeite waard. We willen het daarom graag met jullie delen.

Vanaf morgen 19 september op alle digitale muziekplatforms te beluisteren:
Grammylou – Cosmic Cowboy (a tribute to Gram Parsons).

Ralph

Noorderligt Nu Show – 11 November 2023

De laatste Noorderligt Nu Show.
25 jaar na sluiting van het Noorderligt, dé poptempel aan de Veldhovenring in Tilburg.

En wie staan er op het affiche? 🙂

Met grote trots spelen wij 11 november op dit feest in Paradox Tilburg.
Ben jij er ook bij?

Grammylou
Doc’s Lobby
DJ Gert Gering
Presentatie: Hans d’Olivat

tickets: € 8,50 en die koop je hier

Change of plans

Tja … het ene moment is het “Hallo 2020!!”  en inmiddels is het “Kunnen we dit jaar niet overslaan!?”.
We hadden grote plannen dit jaar, welke grotendeels in de ijskast zijn beland. En de tour is in het water gevallen, maar het is niet anders. 

In de eerste maanden van de lockdown hebben Moon en ik een liedje gezongen voor de camera om eens te kijken of dat een leuk alternatief was voor live optredens. Hoewel het filmpje een kijkcijfer hit was op facebook hebben we dat niet echt door kunnen en willen zetten. Spelen zonder publiek voelt een beetje raar en onnatuurlijk. Maar we hebben iets anders bedacht. 

Inmiddels hebben we een ruimte waar we geheel corona proof met het hele orkest kunnen repeteren en het leek ons leuk om daar opnames van te maken. Dus binnenkort gaan we wat ‘repetitie films’ het internet op slingeren. Met goede geluidskwaliteit want we hebben ook de mobiele opname-unit meegenomen. Dus dan komen we toch virtueel bij u over de vloer.

We maken ook een deugd van deze downtime door liedjes te schrijven en op te nemen voor onze eerste langspeelplaat. Heel snel gaat dat niet maar we hopen toch volgend voorjaar wat vinyl uit te kunnen brengen. En we werken aan de tweede EP met 4 of 5 liedjes deze keer en als het meezit komt die dit najaar nog op alle online streaming diensten uit. 

En zo zoetjesaan gaat er ook weer opgetreden worden, dus zijn we op minimaal anderhalve meter live te aanschouwen. En wel op 1 november bij Bel Air in Breda. Locatie wordt nog bekend gemaakt, want Bel Air is inmiddels verkocht.
Op vrijdag de 13e november gaan Moon en ik ons geluk beproeven bij Bier- en Eetcafé De Vos en De Craen in Tilburg. We zijn sowieso niet bijgelovig en veel erger zal het dit jaar niet worden, toch?
 
Dus we zien jullie graag binnenkort, virtueel of in real life!

Pas goed op elkaar,
Ralph

What’s in a name?

Halloooo 2020!

De band bestaat 6 jaar, realiseerde ik me laatst.
Het allereerste optreden van Grammylou was op 23 november 2013.

We organiseerden toen een festival in Goirle en dat was een mooie gelegenheid om een (1-malige, zo was de bedoeling) tribuut aan Gram Parsons en Emmylou Harris te doen. Ik was altijd al fan van die muziek, maar tot dan was het nog nooit in me opgekomen om zelf iets dergelijks te doen. Tot die tijd was ik altijd leadgitarist en harmony zanger in een rockband geweest. Leadzanger in een countryrock band was toch een heel andere kop thee. Toch was het tijd. Niet in de laatste plaats omdat ik in Moon mijn ideale (zang)partner had gevonden. Onze stemmen pasten perfect bij elkaar en dat gaf me het vertrouwen het gewoon eens te doen. Al gauw was er een ludieke naam voor het project verzonnen: “Grammylou”, een clevere samentrekking van de voornamen van onze grote helden, vonden we toen, haha.

Het optreden ging goed, vond ik. De muziekstijl was voor ons allemaal nieuw en dat smaakte naar meer. Het is nooit de bedoeling geweest om de naam “Grammylou” aan te houden. Maar overal waar Moon en ik binnen liepen, werden we herkend en aangesproken als “die 2 van Grammylou” … kennelijk bleef de naam toch hangen …  en what’s in a name?

We gaan dit jaar wat meer gas geven. Meer optredens. Meer muziek uitbrengen. Alweer anderhalf jaar geleden hebben we EP1 uitgebracht. We werken nu aan EP2, die moet ergens in het voorjaar uitkomen en zal bestaan uit 3 of 4 liedjes uit de huidige live set. Daarnaast zijn we bezig met het schrijven van 100% “nieuw nieuw nieuwwww!” materiaal, wat zal verschijnen op een LP (langspeelplaat), welke we hopen aan het eind van het jaar uit te brengen.

So let’s rock 2020,
Ralph

Are you feeling alright?

Release EP1

Vandaag is onze EP gereleased op Spotify!

EP1 bevat 4 van onze nummers waaraan de laatste maanden keihard gewerkt is in Squank Recording Studio.

Luisteren!