What’s in a name?

Halloooo 2020!

De band bestaat 6 jaar, realiseerde ik me laatst.
Het allereerste optreden van Grammylou was op 23 november 2013.

We organiseerden toen een festival in Goirle en dat was een mooie gelegenheid om een (1-malige, zo was de bedoeling) tribuut aan Gram Parsons en Emmylou Harris te doen. Ik was altijd al fan van die muziek, maar tot dan was het nog nooit in me opgekomen om zelf iets dergelijks te doen. Tot die tijd was ik altijd leadgitarist en harmony zanger in een rockband geweest. Leadzanger in een countryrock band was toch een heel andere kop thee. Toch was het tijd. Niet in de laatste plaats omdat ik in Moon mijn ideale (zang)partner had gevonden. Onze stemmen pasten perfect bij elkaar en dat gaf me het vertrouwen het gewoon eens te doen. Al gauw was er een ludieke naam voor het project verzonnen: “Grammylou”, een clevere samentrekking van de voornamen van onze grote helden, vonden we toen, haha.

Het optreden ging goed, vond ik. De muziekstijl was voor ons allemaal nieuw en dat smaakte naar meer. Het is nooit de bedoeling geweest om de naam “Grammylou” aan te houden. Maar overal waar Moon en ik binnen liepen, werden we herkend en aangesproken als “die 2 van Grammylou” … kennelijk bleef de naam toch hangen …  en what’s in a name?

We gaan dit jaar wat meer gas geven. Meer optredens. Meer muziek uitbrengen. Alweer anderhalf jaar geleden hebben we EP1 uitgebracht. We werken nu aan EP2, die moet ergens in het voorjaar uitkomen en zal bestaan uit 3 of 4 liedjes uit de huidige live set. Daarnaast zijn we bezig met het schrijven van 100% “nieuw nieuw nieuwwww!” materiaal, wat zal verschijnen op een LP (langspeelplaat), welke we hopen aan het eind van het jaar uit te brengen.

So let’s rock 2020,
Ralph

Are you feeling alright?